Om området
Læs mere

Find vej
Læs mere

Om området

Byen Rørvig

Ved indsejlingen til Isefjorden ligger den gamle fiskerlandsby Rørvig. Fra den hyggelige havn er der færgefart til Hundested og Nordsjælland.

Havnen er om sommeren samlingspunkt for børn der fanger krabber og hvor de voksne nyder stemningen. På havnen ligger en af Odsherreds ældste bygninger, nemlig den fredede Lodsoldermandsgård. Herfra er der gennem århundreder udsendt lodse til at hjælpe skibstrafikken gennem Isefjord og Roskilde fjord.

Den gamle bykerne rummer mange smukke fisker- og skipperhuse. Det er en flot tur at gå ad stien langs kysten fra havnen til den gamle bykerne.


Naturen

Rørvig området har megen natur at bude på: Skansehage og Skansebugten, som siden vikingetiden har fungeret som naturhavn. Man ved da også, at der i vikingetiden har foregået kongevalg på sletten nordøst for Rørvig. Der er rejst en stor sten til minde om kongevalgene.

Korshage ligger lidt nordligere – hvor Kattegat og Isefjord mødes. Området har karakter af kysthede med store lyngarealer og enkeltstående enebærbuske. Korshage er hvert forår og efterår rastested for trækfugle, der er på vej til eller fra Sverige.

Mellem Rørvig og Korshage findes en 3 km lang og nogle steder 11 m høj indlandsklit, Højsandet, som er dannet over 400 år ved, at bønder har forsøgt af bremse sandflugten. Ved hele tiden at lægge grene over sandet er der efterhånden dannet en høj klit, som danner grænsen mellem klitområderne mod nordvest og de dyrkede arealer mod øst. En sti går på klittens højderyg fra Rørvig op til Dybesø og Korshage.

Vest for Dybesø finder man en af Danmarks bedste badestrande: Klitter, marehalm og den fineste, brede sandstrand. En cykelsti løber langs kysten – mellem klitterne og den bagvedliggende fyrreskov.


Nykøbing Sjælland

Nykøbing Sjælland er Odsherreds købstad. I dag er byen det naturlige centrum for et stort sommerhusområde, der strækker sig fra Rørvig i øst til Klint i vest. Hver sommer myldrer byens gågade med turister og sommerhusejere. Selv om byen blot har 6.000 indbyggere, så er der et imponerende udbud af specialbutikker, supermarkeder, caféer og restauranter.


Sommerland Sjælland

Forlystelsesparken Sommerland Sjælland oser af hygge i grønne omgivelser med masser af plads rundt omkring de mange sjove og udfordrende aktiviteter for hele familien.

Sommerland Sjælland er det perfekte udflugtsmål for en hel dag sammen med familien. Den naturskønne park frister med mere end 60 spændende aktiviteter og forlystelser samt ikke mindst et kæmpe vandland. Samtidig er der masser af plads til en pause med madkurv og kaffe ved borde og bænke i parkens smukke omgivelser, hvor mere end 20.000 nyplantede blomster gør naturoplevelsen fuldendt.

Og husk: Når først indgangsbilletten er betalt, er alle forlystelser GRATIS!


Geopark Odsherred

Odsherred er blevet godkendt som geopark af det verdensomspændende Global Geoparks Network under UNESCO. Geopark Odsherred er dermed den første danske geopark nogensinde.

Optagelsen af Geopark Odsherred i det fornemme, globale selskab skyldes først og fremmest et helt unikt istidslandskab, hvis geologiske forhold har en afgørende kulturhistorisk betydning for eksempelvis kunstlivet i Odsherred og ikke mindst for egnens fødevareproduktion.

Nyd et bredt kulinarisk udvalg af høj kvalitet dyrket og produceret i et område med en ganske særlig historie - læs om gårdbutikker og lokale producenter.

Antal besøg: GOGOwebdesign.dk